Zoeken
 • TCDP

Covid-19 update, interclub en tornooien vanaf 1 mei!

Hallo, Yes, de lente is eindelijk in zicht! Naar aanleiding van het overlegcomité van afgelopen vrijdag, geven we graag een update van de geldende maatregelen. We blikken meteen ook even vooruit naar de heropstart van de competities én de opening van het outdoorseizoen voor heel wat tennisclubs:

Lessen en recreatief tennis en padel

Sinds 8 maart gelden volgende maatregelen voor lessen en recreatief tennis of padel:

 • Jeugd t.e.m. 13 jaar (°2008): Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 25 personen, trainer niet inclusief. Indoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief. Bij jeugd is er 1 persoon van het huishouden als publiek toegelaten.

 • Jeugd vanaf 13 t.e.m. 18 jaar: Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief. Indoor sporten is verboden voor +13-jarigen. Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider).

 • Volwassenen: Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer inclusief en verplicht 1,5m afstand tijdens het sporten. Indoor sporten is verboden voor volwassenen. Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider).

Sportkampen

Sportkampen in de paasvakantie zullen onder voorbehoud mogelijk zijn voor jongeren t.e.m. 18 jaar in groepen tot maximaal 25 personen, op basis van volgende beschikbare basisregels:

 • Kampen voor -13-jarigen mogen zowel indoor als outdoor doorgaan. Indoor voor maximaal 10 personen. Outdoor maximaal 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximale aantal.

 • Kampen voor 13-18-jarigen mogen enkel outdoor tot maximaal 25 personen.

 • Overnachtingen zijn toegestaan.

 • Kleedkamers en douches mogen tijdens de kampen door de jongeren gebruikt worden.

 • De begeleiding draagt een mondmasker.

Tornooien

Het overlegcomité geeft perspectief voor heropstart van events, horeca en indoor sporten vanaf 1 mei. Dit heeft volgende impact op de tennis- en padeltornooien (incl. Kids Toer):

 • Alle tornooien tot 1 mei worden voorlopig geannuleerd. Indien er voor die datum alsnog groen licht komt voor competitie, kan de organiserende club zelf beslissen of haar tornooi doorgaat of definitief afgelast wordt. Voorlopig is de status van deze tornooien aangepast naar 'mits goedkeuring overlegcomité'. Op dit moment is het dan ook niet mogelijk om in te schrijven voor tornooien.

 • We hopen dat alle tornooien met startdatum op 1 mei of later, wel kunnen doorgaan zoals gepland. Wanneer de betreffende clubs hun tornooireglement publiceren zullen spelers vanaf 4 weken voor de startdatum van het tornooi kunnen inschrijven via de app of de website.

Interclub

Het perspectief voor horeca en indoor sporten vanaf 1 mei betekent dat een volwaardige interclub (tennis en padel) kan doorgaan.

 • Clubbestuurders en interclubverantwoordelijken hebben tot uiterlijk 14 maart de tijd om interclubploegen in te dienen! Vanaf 15 maart starten wij met de opmaak van de interclubkalenders tennis en padel.

 • We plannen de speeldagen in vanaf 1 mei. We streven ernaar om zowel de poulefase als de eindronde (zowel gewestelijk, intergewestelijk als nationaal) normaal af te werken.

 • Ook als de indooraccommodatie of horeca na 1 mei toch nog zou moeten gesloten blijven, zal de interclubcompetitie doorgaan. Er is dit jaar steeds de mogelijkheid om een ontmoeting te verlaten tot de dag voor de laatste poule-ontmoeting. Wat betreft catering zijn clubs vrij om al dan niet eten aan te bieden, naargelang hun mogelijkheden.34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ballon