RECREATORNOOI

Het Recreatornooi Tennis staat open voor alle spelers en speelsters van TCDP tot en met 5 punten. Je kan dus niet tegen al te grote kleppers uitkomen.

Wanneer: augustus - september

 

Nieuw in de club en op zoek naar sparringpartners? Al een tijdje aan het tennissen maar geen fan van keiharde competitie? Dan is het Recreatornooi Tennis iets voor jou!


In dit toegankelijke tornooi zijn de lol en de leute belangrijker dan de lauwerkans.


Nieuwsgierig? Hieronder vind je alle info!


Voor wie?

Het Recreatornooi Tennis staat open voor alle spelers en speelsters van TCDP tot en met 5 punten.

Je kan dus niet tegen al te grote kleppers uitkomen.

Welke reeksen?


In het Recreatornooi Tennis wordt er alleen enkel gespeeld, er worden geen dubbelreeksen georganiseerd. Concreet geeft dat dus:

 • Heren Enkel

 • Dames Enkel


Verloop van het tornooi?

Het tornooi bestaat uit twee fases, met name een poulefase en een eindronde:

 • Voor de start van het tornooi wordt iedereen onderverdeeld in poules. In de eerste fase van het tornooi, de zogeheten poulefase, speel je tegen alle andere spelers/speelsters in jouw poule. Je speelt dus sowieso een aantal matchen, ook al verlies je.

 • Na de poulefase gaan de eerste twee spelers/speelsters van elke poule door naar de eindronde. Afhankelijk van het aantal poules, kunnen er lucky losers opgevist worden. De eindronde werkt wel met rechtstreekse uitschakeling: verlies je, dan is ’t gedaan.


Wanneer?

 • De poulefase van het tornooi start in juli en wordt afgerond tegen 19 augustus. Bij aanvang van het tornooi krijg je een overzicht van welke poulematchen je moet spelen en wanneer die gepland staan. Alle matchen worden ingepland op woensdag- of vrijdagavond.

 • De eindronde van het tornooi start eind augustus en loopt af op 27 september. Een overzicht per ronde:


RondeWanneer?

-KwartfinalesVoor 4 september

-Halve finalesVoor 11 september

-FinaleOp zondag 27 september


Op 27 september gaan ook de finales van de andere clubtornooien door (Tennis Club, Padel Recrea, Padel Club).


In de vooravond volgt er een prijsuitreiking en sprankelende receptie.


Wedstrijd herplannen?

Kan je om een of andere reden niet spelen op het moment dat je wedstrijd gepland is, dan kan je je wedstrijd herplannen. Gewoon het volgende doen en alles komt goed:

 1. Contacteer zo snel mogelijk je tegenstander en spreek samen een ander moment af. Vergeet daarbij niet de deadlines te respecteren die hierboven vermeld zijn en even na te kijken of er wel een tennisterrein vrij is op het gekozen moment.

 2. Stuur een mailtje naar recrea@tcdp.be om te melden welke wedstrijd niet doorgaat en wanneer jullie willen spelen. Indien je de organisatie:

  • Meer dan een week voor het nieuwe speelmoment verwittigt, dan zal de organisatie een terrein voor jullie reserveren.

  • Minder dan een week voor het nieuwe speelmoment verwittigt, dan moet je zelf een terrein reserveren.


Verloop van een wedstrijd?

 1. Neem enkele dagen voor de wedstrijd contact op met je tegenstander. Zo wordt de wedstrijd zeker niet vergeten en zakt er niemand onverrichterzake af naar de tennispleinen.

 2. Kom een paar minuten voor de start van de wedstrijd naar de tennisclub. Breng ballen mee en een racket, want die worden niet door de club voorzien.

 3. Warm een beetje op en speel je wedstrijd:

 • Tijdens de poulefase hanteren we een afwijkende spelsysteem. In plaats van een echte wedstrijd, speel je gewoon één uur en tijdens dat uur worden alle spelletjes opgeteld. Is de stand na het uur gelijk, dan speel je nog één spelletje om de winnaar aan te duiden.

 • Tijdens de eindronde speel je naar twee winnende sets, volgens de normale regels van Tennis Vlaanderen.

 1. Gewonnen? Mail dan zo snel mogelijk de uitslag door naar recrea@tcdp.be, met je tegenstander in CC. Vermeld ook duidelijk om welke wedstrijd het precies gaat.


Inschrijven?

Inschrijven moet voor 17 juni 2020 en kan op verschillende manieren:

 • Tijdens het inschrijvingsweekend op 14 en 15 maart, bij de sympathieke medewerkers en medewerksters van de Werkgroep Tornooien.

 • Via een mailtje naar recrea@tcdp.be. Vermeld je voornaam, naam, e-mailadres, telefoonnummer en aantal punten. Geef ook mee of je liefst op woensdag- of vrijdagavond speelt.


Meer weten?

Stuur een mailtje naar recrea@tcdp.be of spreek Marc Roelandt aan tussen pot en pint. Hij is de grote bezieler van dit tornooi!

Nog wat legale shizzle

 • De tornooileiding bepaalt de praktische organisatie van het tornooi (loting, planning, deadlines…).

 • Alle matchen die niet gespeeld zijn voor de deadline, worden door de organisatie onderzocht. Indien:

 • Eén partij verantwoordelijk geacht wordt voor het niet respecteren van de deadline, verliest die partij de wedstrijd met forfaitscore.

 • Beide partijen evenveel verantwoordelijkheid dragen voor het niet respecteren van de deadline, dan krijgt niemand punten.

 • Indien zich een probleem voordoet, beslist de tornooileiding soeverein.

 • Beroep is mogelijk bij het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur communiceert haar beslissing aan de tornooileiding, de tornooileiding communiceert verder naar de betrokken spelers.

 • Mail voor alle vragen, opmerkingen, problemen, suggesties en klachten naar recrea@tcdp.be.

 • Als je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met:

 • Het tornooireglement

 • Het feit dat je contactgegevens (naam, telefoonnummer, e-mail) aan de andere deelnemers overgemaakt worden

 

©2020 by TC De Pinte - Polderbos 3 - 9840 De Pinte - Oost-Vlaanderen - Belgium - tcdp@tcdp.be